Buitenschoolse opvang (BSO)

Hieronder vertellen de diverse kinderopvangorganisaties iets over zichzelf. 

Partou Kinderopvang

Partou Kinderopvang biedt in samenwerking met onze school zowel een tussenschoolse- als een naschoolse opvang. 

De tussenschoolse opvang vindt plaats door professionele gediplomeerde pedagogisch medewerkers van Partou. 

De boven- en onderbouw eten en spelen op verschillende momenten om ervoor te zorgen dat ieder kind voldoende tijd en ruimte hiervoor krijgt. De pedagogisch medewerkers worden bijgestaan door medewerkers van Sportunie, die zorgen dat naast ‘het broodje eten’ de mogelijkheid geboden wordt voor extra bewegingsactiviteiten. 

VOEDINGSBELEID 

Bij Partou vinden wij het belangrijk om kinderen gezonde voeding te bieden en zo positief bij te dragen aan hun ontwikkeling. Onze richtlijnen op dit gebied sluiten aan bij de richtlijnen van de Liduinaschool. Wij hebben de gezamenlijke afspraak gemaakt dat kinderen tijdens de TSO geen snoep of calorierijke koek eten. Wij verzoeken u vriendelijk om hiermee rekening te houden en de kinderen een gezonde en verantwoorde lunch mee te geven. 

Wilt u er ook rekening mee houden dat de allerkleinsten een op hun leeftijd afgestemde lunch meekrijgen, vaak hebben zij aan 1 of 2 boterhammen, wat fruit en drinken meer dan voldoende. 

CONTRACT 

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen kinderen tussen de middag op school overblijven van 12:00u tot 13:00u onder begeleiding van onze pedagogische medewerkers. De kinderen brengen hun eigen eten mee. Na het eten gaan we nog even lekker buitenspelen totdat school weer begint. 

Deze tussenschoolse opvang wordt georganiseerd en gecoördineerd door Partou. Je kan een contract afsluiten voor het gehele schooljaar. De kosten bedragen €2,87 per keer. 

Naast tussenschoolse opvang (tso) biedt Partou ook buitenschoolse opvang (bso) aan op onze school. Informatie over de bso vind je hier: Partou Liduinaschool Timorstraat

Wil je gebruik maken van onze tso of wil je meer informatie? Je kunt jouw kind direct inschrijven via www.partou.nl/tso of neem contact op met de tso-coördinator via timorstraattso@partou.nl 

Buitenschoolse opvang Hero kindercentra 

Hero kindercentra biedt buitenschoolse opvang aan kinderen van 4 tot 12 jaar. De kinderen van de Liduinaschool worden opgevangen bij onze buitenschoolse opvanglocatie aan de Timorstraat 38, tegenover de school. Een fijne en inspirerende plek waar je kind veel plezier zal hebben samen met de andere Hero’s. Waar hij zich optimaal kan ontwikkelen en samen op avontuur gaat, op weg naar de beste versie van zichzelf! 

Daarom kies je voor deze buitenschoolse opvang van Hero 

 • Een vast team van deskundige pedagogisch medewerkers op de groepen.

 • Op de begane grond is ons kinderdagverblijf. KDV en BSO onder 1 dak! 

 • Ligging tegenover de Liduinaschool (locatie Timor). 

 • We hebben een groot podium en er is van alles te doen in de verschillende themahoeken. 

 • In de vakanties en op woensdag en vrijdag wordt er samengevoegd met de Maraboe gelegen aan speeltuin de Zaanenoord. 

 • Er wordt ook voorschoolse opvang geboden. 

Wij gaan graag met je op avontuur. Ga je met ons mee? 

Heb je nog vragen of wil je je kind(eren) aanmelden? Neem dan vooral contact met ons op! Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur telefonisch bereiken op: 023-5123920 of mail ons via info@herokindercentra.nl. 

Ook kun je een kijkje nemen op herokindercentra.nl

“Bij Hero kindercentra ben jij onze held. Je groeit vol vertrouwen in je eigen tempo. Als Hero sta jij te stralen en heb je plezier samen met alle andere Hero’s. Je ziet jezelf en de ander zoals hij/zij is en hebt aandacht voor de wereld om je heen. Dapper ga je samen het avontuur aan op weg naar de beste versie van jezelf´ 

 

Kinderopvang Dikke Maatjes

Onze school heeft voor de buitenschoolse opvang (kortweg bso) ook een samenwerkingsverband met Kinderopvang Dikke Maatjes, welke al ruim 15 jaar professionele kinderopvang in Haarlem en Santpoort biedt. Voor de locatie Juno is er ook sprake van voorschoolse opvang. 

Uw kind wordt ondergebracht in het gebouw van Dikke Maatjes aan de Orionweg 77 in Haarlem. 

De kinderen worden van school opgehaald door de pedagogisch medewerkers van Dikke Maatjes. Voor de locatie Junoplantsoen gebeurt dit lopend en voor locatie Timorstraat met de auto. 

Buitenspelen doen we op meerdere locaties: het Zaanenpark, het schoolplein van Locatie Juno of op het schoolplein van de Zonnewijzer. 

Tijdens de BSO tijd zijn er verschillende activiteiten welke het karakter hebben van een miniworkshop, verder is er een vakdocent dans verbonden aan de BSO van Dikke Maatjes. 

In de vakanties gebruiken wij diverse malen per week onze Dikke Maatjes bus en gaan wij “Er op uit” naar diverse boeiende of uitdagende locaties. 

Meer informatie treft u op onze website: www.dikke-maatjes.nl

U kunt contact opnemen via telefoonnummer 023-5265333 of via de email: info@dikke-maatjes.nl 

Sportfever Kinderopvang en Events 

Bewegen geeft de kinderen energie en plezier! 

Van nature vinden kinderen het heerlijk om te bewegen. Bij Sportfever staat die behoefte centraal. Stilzitten moeten ze leren, bewegen niet. Bewegen is uitermate goed voor de gezondheid en de totale ontwikkeling van kinderen. Ons beleid is erop gericht kinderen te ontwikkelen in sport en spel om zowel fysiek als mentaal. 

De meest sportieve BSO van Haarlem en omstreken! 

 • Breed sportief aanbod, variatie in sport en spelactiviteiten 

 • Sportfever heeft een samenwerking met de Koninklijke hockeybond, voetbalbond, tennis- en cricketbond 

 • Vaste gediplomeerde sportmedewerkers met verklaring goed gedrag 

 • Gezond eten, lekker, veilig en bewust eten 

 • Kleine groepen: 1 medewerker op de 10 of 11 kinderen 

 • Assistent leidinggevende van locatie in bezit van BHV diploma 

 • De kinderen worden ingedeeld in groepen op leeftijd, elke leeftijdsgroep heeft een eigen mentor. 

 • Tennis, hockey, honkbal/softbal en voetbal trainingen te combineren met opvang 

Wilt u meer weten over de buitenschoolse opvang, dan kunt u contact opnemen met onze administratie via administratie@sportfever.nl of bellen naar 023-210 0300